fbpx

Meshkujt janë mashtrues të zakonshëm

Hulumtimi më i ri ka treguar që për meshkujt personat më atraktivë janë femrat e panjohura, ndërsa femrat konsiderojnë që meshkujt që i njohin janë më joshës. Po ky studim tregon që shikimi i harlisur mashkullor është pasojë e evolucionit dhe që gjinia më e fortë këtë ves nuk mund ta kontrollojë.

Është ky një konkluzion i hulumtimit i cili është bërë edhe te meshkujt, edhe te femrat. Edhe grupit të parë edhe grupit të dytë u janë treguar fytyrat e personave të gjinisë së kundërt dhe nga ata është kërkuar që të vlerësojnë se sa janë joshës ata persona.

Është konstatuar që femrat sa më shumë që e shohin personin e njëjtë, u duket mu ai më i pëlqyeshëm, ndërsa te meshkujt situata është e kundërt. Ata i kanë konsideruar fytyrat e femrave më pak joshëse sapo i kanë parë për herë të dytë.

Hulumtuesit e universiteteve Stiling dhe Glazgov besojnë që shkaku i kësaj është që meshkujt kanë evoluar në atë mënyrë që synojnë që të maksimalizojnë suksesin reproduktues në atë mënyrë që dëshirojnë të bëjnë seks me sa më shumë partnere.

Hulumtimet konstatojnë edhe teorinë e sjelljes seksuale, sipas së cilës meshkujt më shumë i pëlqejnë partneret potenciale të panjohura se sa që është rasti me femrat.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close