fbpx

Kush ishte shqiptari që ndërtoi xhaminë, ndër më të bukurat në botë?

Xhamia blu është një nga xhamitë më të bukura në botë. Emri zyrtar i saj është “Xhamia e Sulltan Ahmedit”.

Xhamia ndodhet në Stamboll të Turqisë dhe është ndërtuar nga kryearkitekti i Elbasanit, Sedefqar Mehmet Aga.

Sedefqar Mehmet Aga mendohet të ketë studiuar në kryeqendrën e Perandorisë Osmane diku nga viti 1563.

Tags

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button
Close