fbpx

“Horizont”: Funksionimi i shkollave private të rregullohet me ligj

Organizata joqeveritare “Horizont në konferencën për shtyp, prezantoi fakte sipas të cilëve është i nevojshëm të ngrihet iniciativa për sjelljen e ligjit me të cilin do të rregullohet puna dhe funksionimi i shkollave private të cilët organizojnë kurse.

“Me sjelljen e këtij ligji do ët rregullohet funksionimi i shkollave private që organizojnë kurse. Me këtë ligj do ët definohet se kush mund të hap shkolla të tilla dhe kush mund të punojnë në to dhe me çfarë programesh”, thuhet nga organizata “Horizont”.

“Horizont”, kërkon nga kompetentët, Ministri i Arsimit dhe Shkencës dhe Parlamenti i Maqedonisë që të sjellin këtë ligj me procedurë të shpejtuar para se të fillojnë afatet për regjistrimin e kurseve në shkollat private për vitin shkollor 2014/15.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close