fbpx

Receta për iftar:Fli Kosove

Kjo recetë ju tregon se si përgatitet një fli kosove.Më poshtë keni listën e gjërave që ju nevojiten për të përgatitur një fli kosove si dhe udhëzimet se si bëhet një gjë e tillë. 

Përbërësit:

  • 2 kg miell,
  • 400 gr  mazë ose gjalpë,tëlyen
  • 3 dcl ajkë ose kos i trashë,
  • kripë dhe ujë.

 

Udhëzimet

 

Në enë 5-6 litërshe,hidhen ujë,kripë dhe duke e tundur i shtohet mielli i situr,gjersa të gatuhet një brumë më i hollë se i petullave (sa të mvishet gishti).Në tepsi të nxehtë,të lyer me yndyrë,hidhet në shirita me xhezve brumi i përgaditur,nga rrethi i tepsisë deri afër mesit.Piqet nën saç,ose në furrë,shkalla e lartë,e kyçur vetëm pjesa e sipërme e furrës në temperaturë të lartë.

Posa të marrë një faqe ngjyrë të verdhë dhe pikla të kafenjta,spërkatet me mazë ose yndyrë të bashkuar me ajkë ose kos dhe gjalpë.Hidhet  përsëri një shtresë brumi tashmë në të njëjten mënyrë por midis dy rradhëve në vende të zbrazëta.Piqet,lyhet me mazë për të vazhduar në të njejtën mënyrë, gjersa të harxhohet i tërë brumi.

Pasi të piqet e tëra, sipërfaqja e flisë lyhet mirë me yndyrë dhe tepsia vendoset në prush,mbulohet me saç,ose futet në furrë të kyçur në tërësi,në shkallën e ulët,për t’u pjekur përfundi edhe 15-20 minuta në temperaturë të lartë.Shërbehet me djath,kos,turshi,mjaltë etj.

Lajme të ngjashme

Back to top button