fbpx

BBC bën hajgare me atentatorin serb që e nisi Luftën e Parë Botërore (Video)

BBC ka lansuar një video me të cilën e përshkruan fillimin e Luftës së Parë Botërore, por në version rap/Hip-Hop.

Para saktësisht 100 vjetësh (28 qershor 1914), serbi i Bonjës, Gavrillo Princip, kreu antenat në Sarajevë duke e vrarë kancelarin austriak, Franc Ferdinand. Kjo vrasje ngjalli reagime zinxhirore që quan deri të Lufta e Parë Botërore.

Kjo video që i paraqet serbët si pjesë e grupeve kriminale, duke i përqeshur ata, ka nxitur reagime në Serbi, duke e cilësuar si provokim të BBC dhe “duke i shtrembëruar faktet historike”.

Në këtë video, serbi Gavrillo Princip përshkruhet si anëtar i grupit terrorist serb, “Crna Ruka” (Dora e Zezë). /Indeksonline/

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close