fbpx

Në qytetin e Tetovës u shpërndan 400 ekzemplar të Kuranit

Ndonëse se gjendet në çdo shtëpi, ndarrja falas e Kuranit famëlartë, para Pallatit të Kulturës në Tetovë, zgjoi interesim tek qytetarët e rastit.

Në qytetin e Tetovës u shpërndan 400 ekzemplar nga Kurani i Madhërishëm . Koordinatori i këtij projekti Fatmir Idrizi deklaroi se shpërndarja e Kuranave tash para muajit të shenjtë të Ramazanit është një kontribut për të ngrit vetëdisimin fetar tek popullata jonë.

Kjo është një iniciative e ndërmarr në Gjermani me të cilën synohen të botohen rreth 25 milion ekzemplar të Kuranit të Madhërishëm në disa gjuhë botërore. Të nderohet me këtë projekt e pat fatin edhe Republika e Maqedonisë, ku u realizuan disa shpërndarje të Kuranit edhe atë në qytetin e Shkupit, Tetovës dhe Gostivarit, ndërsa së shpejti do të përfshihen edhe qyteti i Strugës, Dibrës dhe qytete tjera . Kurani në gjuhën shqipe është përkthyer nga Prof. Hasan.I. Nahi ndërsa është kontrolluar nga Instituti Shqiptar i Mendimit dhe Qytetërimit Islam.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close