fbpx

Kurojnë djalin me marihuanë

Prindërit e një djali që vuan nga sëmundja e rëndë epilektike kanë gjetur një kurë për të ndryshuar sindromën e tij të dhimbshme.
Djali i Kim dhe Chris Clark, Caden u diagnostikua me sindromën e Lennox-Gastaut, një sëmundje që shkakton djalit 10 vjeçar 10 deri në 100 komplikacione në ditë.

Por pasi familja lëvizi në Kolorado, Caden mund të shkojë edhe një ditë të pa asnjë krizë të vetme në sajë të një tendosje të veçantë të marijuanës, të cilën nëna e Caden e ka quajtur Ëeb Charlotte.

Gjatë viteve prindërit e djalit i provuan atij mbi 20 lloj droge por asnjë pa rezultat teksa e shihnin se fëmija i tyre kishte komplikacione.

Edhe shpresa e tyre mbaroi kur Caden arriti moshën kritike ku kjo sëmundje vret më shumë, atëherë kur krizat janë më të shpeshta dhe më vdekjeprurëse.

Por ku ata dëgjuan se ka një lloj kure, ku me vajin e marijuanës janë trajtuar edhe fëmijë të tjerë çifti nuk nguroi të përdorte këtë metodë që doli me sukses.

Chris Clark ishte në dilemë për ti dhënë fëmijës së tij drogë, pasi ai ka punuar për Departamentin e Policisë në Atlanta për 26 vjet dhe aktualisht është në krye të inventarit të tyre provave të drogës.

“Kam qenë vërtetë i shqetësuar në lidhje me atë që shokët e mi do të mendojnë për këtë që unë po bëj,” tha z.Clark.

“Por erdha në përfundimin se në qoftë se ka një shans që ky produkt mund të ndihmojë fëmijën tim, atëherë unë do ta bëj këtë.”- tha babai i djalit.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close