fbpx

Bler po ndihmon Shqipërinë për të hyrë në BE

oni Bler rrezikon të shkaktojë sërish debat pasi po ndihmon Shqipërinë të ecë përpara në rrugën për integrimin në BE. Ish-kryeministri i Britanisë së Madhe është kritikuar ashpër për vendimin për hapjen e kufirit britanik për emigrantët e Evropës Lindore në vitin 2004 duke lejuar që të hyjnë në Mbretërinë e Bashkuar rreth 669 mijë punëtorë.

Por, Bleri e ka mbrojtur vendimin e tij dhe po punon për të ndihmuar ish-republikën komuniste të Shqipërisë për t’u anëtarësuar në BE. Bler dhe ish-këshilltari i tij, Alastair Kembell, që kanë lidhje të forta me Shqipërinë gjatë Luftës së Kosovës në vitin 1999, vitin e kaluar u bënë këshilltar pa pagesë për Shqipërinë.

Vendi ballkanik ka tejkaluar shqetësimet për korrupsion endemik dhe krimit të organizuar duke u bërë zyrtarisht kandidat në Bruksel.

Sot, zyrtaret e BE-së do të firmosin zyrtarisht vendimin për të nisur procesin e përgatitjes për anëtarësim. Shqipëria dështoi tre herë për marrjen e statusit që prej vitit 2009.

Marrë me shkurtime nga “Daily Mail”. /Shekulli

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close