fbpx

Agjërimi rigjeneron sistemin imunitar të njeriut

Një studim i fundit ka arritur në përfundimin se agjërimi rigjeneron  sistemin imunitar të njeriut.

Muslimanët do të fillojnë të agjërojnë në muajin me orar më të gjatë, rraskapitës, nga fundi i muajit qershor deri në fund të muajit korrik. Për tërë muajin myslimanët do të agjërojnë gjatë ditës nga agimi deri në muzg duke u shmangur nga ngrënja, pija, ujë apo ndonjë tjetër pije gjatë ditës dhe do të shmangen nga marrëdhëniet seksuale.
Ata, gjithashtu, do të kalojnë kohë më të gjatë në lutje.

Shumë myslimanë do të paguajnë, gjithashtu,  zekatin, një pjesë të të ardhurave të tyre vjetore, si bamirësi për të varfërit apo disa organizatave bamirëse.

Tani shumë muslimanë do të ndjehen shumë të lumtur për masa të rrepta që ata ndërmarrin gjatë agjërimit. Hulumtuesit në USC kanë arritur në përfundimin se agjërimi për 4 ose 5 ditë e gjeneron trupin me   qeliza të reja të dobishme për imunitetin, dhe kjo është shumë e mirë për shëndetin e atyre që agjërojnë.

Studimi i fundit thotë se agjërimi për disa ditë është shumë i dobishëm për trupin e njeriut.  Studiuesit, hulumtuesit nga Universiteti i Kalifornisë Jugore arritën në përfundimin se duke lënë mënjanë ushqim herë pas here për 2 deri në 4 ditë ose edhe më shumë, e përmirësojnë sistemin imunitar.

Valter Longo një nga autorët e raportit është cituar nga Daily Beast të ketë thënë, Çdo agjërimi është më mirë se asgjë, por 4 deri në 5 ditët e agjërimit janë të nevojshme për të maksimizuar efektet e tij,  por ato duhet të bëhet nën mbikëqyrjen mjekësore dhe mundësisht në një klinikë.

Tani shumë njerëz mund të konkludojmë, të kuptojnë pse shenjtorët në kohët e lashta kishin shëndet aq të mirë dhe jetë të gjatë. Gjatë çdo cikli të agjërimit, shterimi i qelizave të bardha të gjakut shkakton ndryshime që shkaktojnë rigjenerimin e qelizave të reja në sistemin imunitetit.

Tags

Lajme të ngjashme

Shiko edhe
Close
Back to top button
Close