fbpx

Dislokohen statujat që qëndronin shtatë vite para qeverisë

Statujat antike të cilët shtatë vite qëndronin para ndërtesës së qeverisë, sot nuk janë aty.

Nga vendi para ndërtesës së qeverisë statujat, janë dislokuar gjatë ditës së djeshme, por kompetentët të shërbimit për punë të përgjithshme të qeverisë, kanë qenë në mbledhje dhe nuk ka informacione më të sakta se çfarë në të vërtetë ka ndodhur me statujat.

A1On shkruan se sipas të gjitha gjasave ata duheshin të ekspozohen në Muzeun e ri Arkeologjik që është ndërtuar si pjesë e projektit “Shkupi”,2014.

Këto statuja para qeverisë u vendosën në vitin 2007 si ide e Pasko Kuzmanit, atëherë drejtor i Drejtorisë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close