fbpx

Dashuria zgjat vetëm 3 vjet!

Ekziston dashuria e përjetshme? Sipas studimeve më të fundit duket se JO.

Për shkak të mosgjetjes së ekuilibrit, keqkuptimeve apo tradhëtive pjesa më e madhe e çifteve sot ndahen pa mbushur ende 3 vjet. Një kompani britanike ka pyetur 1953 persona nga të cilët del një rezultat i trishtë: Çiftet zgjasin gjithmonë e më pak. Jetëgjatësia mesatare e një historie dashurie, qoftë kjo mes një çifti të martuar ose jo është përafërsisht 2 vjet e 9 muaj. Madje edhe viti i fundit i marrëdhënies kalohet në krizë, që më pas çon drejt ndarjes, shpesh jo të këndshme. Me mungesën e ekuilibrit, ndjenjave që humbin nga intensiteti, keqkuptimeve apo tradhëtitë e 24 përqind e çifteve të martuar, 41 përqind e atyre që bashkëjetojnë dhe 35 përqind e atyre që jetojnë më vete, nuk e festojnë vitin e 3-të të lidhjes.

I kujt është faji?
Për 54 përqind të të anketuarve, i rrjeteve sociale, që marrin kohën dhe hapsirën mes një çifti duke favorizuar kështu ndarjen. 79 përqind e të pyeturve ka deklaruar se kanë përdorur në mënyrë të shpeshtë rrjetet sociale si Twitter, Facebook apo Instagram, 34 përqind kanë rrëfyer të kenë humbur partnerin për fajin e këtyre rrjeteve sociale ose sepse kanë rivendosur kontakte me ish-in e tyre, ndërsa 12 përqind ka pohuar se përdorimi i tepërt i rrjeteve sociale ka ndikuar në mospasjen e një jete të lumtur si çift.
Armiku i vërtetë duket të jetë interneti edhe pse për ironi, 36 përqind e çifteve kanë pohuar të jenë njohur përmes rrjeteve sociale dhe chat-eve.

Tags

Lajme të ngjashme

Komentet

  1. nese deshiron te zgjat duhet me pas nji orar te caktuar nga rijetet socijale qe maseshumti ti kushtojn vemendjen bashkjeteses

Back to top button
Close