fbpx

Danimarkë, ndërtohet xhamia e parë me minare (FOTO)

Në Danimarkë do të ndërtohet një nga xhamitë më të mëdha në këtë vend. Kjo do të jetë edhe xhamia e parë që do të ketë edhe minaren e parë në Danimarkë.

Xhamia në Kopenhagë ende pa minare
Xhamia në Kopenhagë ende pa minare

Xhamia është një projekt që i ka kushtuar komunitetit mysliman në Kopenhagë rreth 27.2 milionë dollarë. Xhamia është financuar nga myslimanët në Danimarkë dhe nga Katari.

Vendosja e minares së xhamisë
Vendosja e minares së xhamisë

Ndërtimi i kësaj xhamie shihet edhe një hap drejt përmirësimit të marrëdhënieve mes komuniteteve fetare në Danimarkë të cilat në vazhdimësi ishin qenë të tensionuara.  Në Danimarkë ka rreth 200 mijë musliman.

Xhamia në Kopenhagë, Danimarkë1

Xhamia në Kopenhagë, Danimarkë2

Xhamia në Kopenhagë, Danimarkë3

Lajme të ngjashme

Back to top button