fbpx

Maqedonia zgjedh Qeverinë e re, ja emrat final

Kuvendi i Republikës së Maqedonisë sot do të zgjidhë qeverinë e re. Ndërkaq, para dhjetë ditësh, mandatari qeverisës, Nikola Gruevski dorëzoi programin dhe përbërjen e re qeveritare, pas kolicionit me BDI-në.

Në programin e e ri qeveritar që është formuar sërish nga dy forcat që kanë qenë në pushtet edhe mandatine kaluar, si prioritete janë vënë rritja ekonomike, lufta ndaj krimit dhe korrupsiuonit dhe qëllimet gjeo-strategjike integruese të Maqedonisë.

Qeveria e re e Maqedonisë 2014-2018

 1. Ministër i Mbrojtjes – Zoran Jolevski
 2. Ministër i Punëve të Brendshme – Gordana Jankullovska
 3. Ministër i Drejtësisë – Adnan Jashari
 4. Ministër i Punëve të Jashtme – Nikolla Poposki
 5. Ministër i Financave – Zoran Stavreski
 6. Ministër i Ekonomisë – Bekim Neziri
 7. Ministër i Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujërave – Mihail Cvetkov
 8. Ministër i Shëndetësisë – Nikolla Todorov
 9. Ministër i Arsimit dhe Shkencës – Abdilaqim Ademi
 10. Ministër i Punës dhe Politikës Sociale – Dime Spasov
 11. Ministër i Vetëqeverisjes Lokale – Lirim Shabani
 12. Ministër i Kulturës – Elizabeta Kançevska Milevska
 13. Ministër i Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Ivo Ivanovski
 14. Ministër i Transportit dhe Lidhjeve – Mile Janakievski
 15. Ministër i Mjedisit Jetësor dhe Planifikim Hapësinor – Nurhan Izairi

Zëvendës/kryeministra

 1. I Financave – Vlladimir Peshevski
 2. I Sekretariatit për Implementimin e Marrëveshjes së Ohrit- Musa Xhaferri
 3. I Sekretariatit për euro-integrime – Fatmir Besimi

Për ministra pa portofol janë propozuar

 1. Furkan Çako,
 2. Nexhdet Mustafa,
 3. Vele Samak,
 4. Bil Pavlevski,
 5. Xheri Naumov,
 6. Visar Fida
 7. Goran Mickovski.
Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close