fbpx

Serbët dalin që ta bllokojnë përsëri urën e Ibrit

Heqja e bllokadës te Ura e Ibrit duket se vetëm sa ka provokuar serbët. Këto orë të pakëta kanë qenë vetëm qetësi para furtunës.

Tani dhjetëra serb kanë dalë te ura e Ibrit për ta bllokuar urën me çimento dhe mjete të ndryshme. Ndërkohë edhe shqiptarët e Mitrovicës janë mbledhur në një numër të konsiderueshëm për të kundërshtuar një veprim të tillë.

Edhe pse situata ende nuk ka eskaluar një gjë e tillë mund të ndodh shumë lehtë nëse nuk do të kemi ndonjë ndërhyrje të shpejtë të forcave policore.

Blloqet e betonit dhe dheu të cilin po sjellin afro 200 serb, nga kryetari i Mitrovicës së Veriut, Goran Rakiq është quajtur si “Park i Paqes”, dhe ka ftuar homologun e tij, Agim Bahtiri që ta promovojnë së bashku. Ndërkohë barrikada aktuale është bërë afro 50 metra në afër se që ka qenë më herët.

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close