fbpx

Nota mesatare nga testimi ekstern i nxënësve të shkollave tetëvjeçare është 3.67

Në bazë të testimit, nota mesatare e arritur nga nxënësit e shkollave tetëvjeçare është 3.67. Krahasuar me vitin e kaluar ku nota mesatare ishte 3.53, këtë vit rezultatet janë më të larta për 0.14. Këtë e bëri të ditur në konferencën e sotme për shtyp, Ministri për Arsim dhe Shkencë, Spiro Ristovski, I cili tha se testimi ekstern sesioni i qershorit ka mbaruar më datë 10 për shkak të regjistrimit të nxënësve në shkolla të mesme.

“Çdo nxënës do të mund që t’i marrë notat e testimit ekstern nga e hëna deri të mërkurën dhe do të ketë të drejtë që shtrojë bisedë me Komisionin e shkollës të cilin do ta ndjek, Qendra Shtetërore për Ekzaminim e cila është kompetente për notimin”, tha Ristovski.

Sipas të dhënave të kësaj qendre nga gjithsejtë 21.658 fillorist në sesionin e qershorit janë testuar 21.191 nxënës, 249 nxënës janë testuar vetëm në një lëndë, ndërsa 218 nxënës nuk janë testuar në këtë fazë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close