fbpx

“Poezi Dashurie” nga autorja Sadije Aliti përkthehet në gjuhën rumune

Libri me poezi ‘Dritë Dashurie’ i poetes e Sadije Aliti, është përkthyer edhe në gjuhën rumune. Libri në vete ngërthen poezi mbi dashurinë në disa segmente, si atë njerëzore, ndaj atdheut, familjes e të tjera. Libri, Dritë Dashurie, është i nënti me radhë, pas atij të promovuar kohë më parë, ‘A do më falësh Nënë’.

Redaktor i librit në gjuhën rumune që u promovua sot para publikut në Tetovës, është Oktavian Mihaelka.

“Titulli i librit Dritë Dashurie, ka një simbolikë ka një domethënie të veçantë, ka një kuptimsi një rëndësi sepse, gjithçka që lidhet me dashurinë lidhet edhe me dritën, lidhet edhe me një qartësi të përcjelljes së një porosie  sepse dashuria është mbi të gjitha dhe dashuria mbijeton në gjithçka”, u shpreh autorja Sadije Aliti.

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close