fbpx

Emigron në Mali për t’u mësuar Kuranin

Arif Demirel një 60 vjeçar nga Turqia vendosi të emigrojë në Mali për arsyen e thjeshtë t’u mësoj kuranin myslimaneve në këto zona, duke sfiduar temperaturën e lartë dhe kushtet e vështira të jetesës, i moshuari është nisur për në Afrikën Perëndimore dhe pse pa dëshirën e familjarëve të tij, të cilët ishin shprehur kundër kësaj nisme që i moshuari kishte ndërmarrë për arsyen e thjeshtë pasi i moshuari ishte me sëmundje kronike, por kjo nuk e ka ndaluar që ai të niset për në Mali.

Pavarësisht të gjithë pengesave që ka hasur gjatë rrugës asgjë nuk e ka ndalur Arif Demirel për të përfunduar misionin e tij për hir të Allahut. “Kur mbërrita atje nuk kishte gjë më të bukur se sa te shihje fytyrat e fëmijëve të qeshura edhe pse mes vuajtjesh ekonomike”, ka thënë Arifi.

Arif Demirel arriti të organizonte një klasë prej 20 nxënësish ku ka filluar t’u shpjegojë disa nga rregullat bazë të Kuranit.

Lajme të ngjashme

Back to top button