fbpx

Gjykata Kushtetuese ndalon inçizimin e seancës gjyqësore

Në seancën e sotme të Gjykatës Kushtetuese u është ndaluar gazetarëve që të bëhet inçizimi i diskutimit.

Gazetarët pyesin nëse ndalimi i inçizimit të seancës në Gjykatën Kushtetuese do të thotë edhe mbyllje ndaj opinionit publik?

Kryetarja e Gjykatës, Elena Gosheva nuk ka dha përgjigje konkrete. Ajo tha se gazetarët mund ta ndjekin seancën gjyqësore, por jo edhe të inçizojnë, duke mos sqaron se ky vendim i gjykatës është kolektiv apo individual.

Më parë edhe gazetarët edhe kameramanët i kanë ndjekur seancat gjyqësore të Gjykatës Kushtetuese. Në pjesë e raportimit të Gjykatës, qartë thuhet se në mbledhjet e saj mund të marrin pjesë, përfaqësues të mediave dhe mund t’i shfrytëzojnë të gjitha mjetet e duhura.

Lajme të ngjashme

Back to top button