fbpx

Kanë filluar të shiten ilaçe edhe në supermarkete dhe pompa të benzinës

Edhe nëpër pompa të benzinës dhe në supermarkete kanë filluar të shiten ilaçe për të cilat nuk është e nevojshme reçetë nga mjeku. Bëhet fjalë parasëgjithash për ilaçe ndaj dhembjeve të kokës, temperaturës, dhimbje në stomak ose ndezje në fyt.

Shitja e preparateve për vetëmjekim nëpër pompa te benzinës dhe nëpër supermarkete ishte bërë e mundur në Ligjin për ilaçe dhe pajisje ndihmëse mjekësore, kundër të cilave kanë reaguar farmacitë.

Gjithsej 108 ilaçe nga lista e perparateve për vetëmjekim ose ilaçe që jepen pa rekomandim të mjekut, ishin përfshirë në ndryshimet e ligjit të ri, të cilat aktualisht shiten në 10 vende, ndërsa licencën për shitje të tyre tani e kanë fituar edhe 130 veprimtari tjera afariste.

Pritet gjatë këtyre ditëve që këto ilaçe të shiten edhe në 86 pompa të benzinës nëpër gjithë territorin e Maqedonisë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close