“Mutalk”, një nga pajisjet më të çuditshme për këtë vit (VIDEO)

Një produkt i pazakontë ka arritur nga Japonia, i cili duket i çuditshëm, por ka një funksion të dobishëm, transmeton Bota sot.

Kompania japoneze, Shiftall ka krijuar një pajisje, të quajtur Mutalk, e cila i përket kategorisë së mikrofonave Bluetooth wireless.

Ajo që e dallon pajisjen nga të tjerat me një qëllim të ngjashëm është se ajo synon të dëgjojë vetëm përdoruesin.

Mutalk përdor parimin e rezonatorit Helmholtz, ku maska vendoset mbi gojën e përdoruesit dhe zvogëlon volumin e zërit me 30 decibel.

Përdoruesit mund të flasin jashtëzakonisht me zë të lartë në pajisje pa ndikuar në mjedis. Përveç kësaj, Mutalk heq tingujt e ambientit.

Kompania Shiftall është kujdesur edhe për higjienën e pajisjes, ndaj ka jastëkë të zëvendësuesshëm në brendësi që thithin pështymën dhe mund të lahen.

Kur bëhet fjalë për çmimin, Mutalk kushton 200 dollarë në SHBA.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button