Vitin e kaluar është rritur transporti i mallrave nga Shqipëria në Maqedoninë e Veriut

Në periudhën janar – nëntor të vitit të kaluar eksporti shqiptar në Maqedoninë e Veriut është më i madh për 4,5 miliardë lekë, në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar, informoi Agjencia Telegrafike Shqiptare, transmeton MIA. Sipas të dhënave zyrtare të Institutit për Statistikë, INSTAT për tregtinë e jashtme, gjatë periudhës janar-nëntor u eksportuan drejt Maqedonisë së Veriut mallra me vlerë rreth 16 miliardë lekë.

“Gjatë 11-mujorit të vitit që shkoi edhe importet shënuan rritje me 2 miliardë lekë. Referuar të dhënave, importet rezultojnë në shifrat e 14 miliardë lekëve, kundrejt 12 miliardë lekëve që ishin në 11 muajt e 2021-shit”, bën të ditur INSTAT.

Produktet më të eksportuara vazhdojnë të mbeten produktet e freskëta: domate, tranguj, peshk i freskët, pemët e freskëta, prodhime brumi, etj.

Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut bashkëpunojnë ngushtë në kuadër të zbatimit të marrëveshjes CEFTA 2006 dhe që nga viti 2011, tregtia mes dy vendeve është liberalizuar dhe operohet pa tarifa doganore.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button