fbpx

Goraçuk: Kriza në Ukrainë nuk i ndihmon Maqedonisë për hyrje në NATO, duhet bisedime me Greqinë

Përkeqësimi i  situatës në Ukrainë do të keqësoj gjendjen në Evropë dhe ën botë, thotë ambasadori ukrainas në Maqedoni, Huri Gonarçuk në intervistën për Radio Evropa e Lirë.

Sipas tij, inkuadrimi i Maqedonisë në NATO më së shumti varet nga zgjidhja e kontestit më Greqinë për emrin.

“Këtë e vërtetoi Sekretari I Përgjithshëm i NATO Rasmusen gjatë vizitës në Maqedoni. Zgjidhja e çështjes së emrit do ët thotë thirrje për inkuadrim në NATO”, tha Gonarçuk.

“Ky është një problem I përhershëm. Kriza jonë nuk do të ndikojë, sepse duhet të bisedohet me Greqinë”, thotë ambasadori ukrainas në Maqedoni Jurij Gonarçuk.

Lajme të ngjashme

Back to top button