Një vrimë e thellë tridhjetë metra ndodhet në shtegun e Vardarit në Aerodrom, kalimtarët në rrezik

Një vrimë e thellë tridhjetë metra ndohet në shtegun e Vardarit në aeroportin pas hotelit Rusia në drejtim të urës Bliznak. Hapësira, megjithëse ka rënie thuajse vertikale prej rreth pesëdhjetë metra përgjatë skajit të shtegut të sipërm dhe paraqet një rrezik të madh për këmbësorët, çiklistët dhe njerëzit që përdorin trotinetë elektrikë në këtë shtrirje, veçanërisht gjatë natës kur dukshmëria zvogëlohet ndjeshëm, nuk është i rrethuar. Në këtë vend ka qenë një rrethojë prej teneqeje, por prej kohësh është hequr, transmeton Portalb.mk.

Qendra për menaxhim me kriza informoi dje se rreziku ishte alarmuar tashmë në qershor të këtij viti, pasi kalimtarët raportuan se lëvizja ishte e rrezikshme dhe ishte kërkuar rrethojë në Qytetin e Shkupit dhe Komunën e Aerodromit. Autoritetet e qytetit vendosën tabela për lëvizje të ndaluar dhe një shirit mbrojtës që tregon se në periudhën e ardhshme do të vendoset një gardh mbrojtës metalik, por shiriti nuk është më aty, ndërsa tabelat janë thyer.

“I bëjmë thirrje Qytetit të Shkupit dhe Komunës së Aerodromit që në përputhje me kompetencat e tyre, urgjentisht të vendosin rrethojë të përshtatshëm mbrojtës që do të garantojë sigurinë e qytetarëve, sidomos tani që është duke u errësuar herët dhe ka shikueshmëri të dobët”, thanë nga QMK.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button