Numër rekord i armëve të zjarrit që u sekuestruan në aeroportet e SHBA-së më 2022

Një numër rekord i armëve të zjarrit u konfiskua prej pasagjerëve të aeroporteve amerikane në vitin 2022, thanë zyrtarët e transportit, raporton Koha.net. Një total prej 6,301 armësh u morën në pikat e kontrollit që nga mesi i dhjetorit – dhe prej tyre 88% ishin ende të mbushura.

Administrata e Sigurisë së Transportit (TSA) tha se pret të konfiskojë 6600 armë deri në fund të vitit – një rritje prej 10% krahasuar me nivelin rekord të vitit 2021.

Agjencia tha se armët e sjella në aeroporte janë shumë të kushtueshme për pasagjerin, raportoi BBC.

Numri i armëve të gjetura tejkalon rekordin e mëparshëm nga viti i kaluar, kur u zbuluan 5,972 armë zjarri.

Pasagjerët e linjës ajrore mund të udhëtojnë me armë zjarri në një çantë të kontrolluar kur ato mbyllen në një kasë të fortë. Udhëtarët duhet gjithashtu t’u tregojnë përfaqësuesve të linjës ajrore se ata synojnë të udhëtojnë me armë, gjatë kontrollit.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button