RMV, në mesnatë do të ndryshojë çmimi i benzinës

Sipas vendimit të fundit të Komisionit Rregullator për Energjetikë (KRRE), nga mesnata benzinat do të ketë çmime të reja, më të ulëta për dy denarë për litër, ndërsa çmimet e dizelit, vajit ekstra të lehta për amvisëri dhe mazutit nuk do të ndryshojnë, transmeton Portalb.mk.

Lëvizja interpretohet si rënie e çmimeve të referencës së derivateve të naftës në tregun botëror, konkretisht benzinës me 3,832%, dizelit me 1,817%, vajit ekstra të lehtë me 1,668%, dhe naftës me 0,140%.

Nga minuta e parë pas mesnate çmimet e derivateve të naftës do të jenë:

Benzin EUROSUPER BS 95 – 81 denarë/litër
Benzin motorik EUROSUPER BS 98 – 83,5 denarë/litër
Karburanti dizel EURODIESEL BS (D-E V) – 84,5 MKD/litër
Vaji për amvisëri ekstra-light 1 (EL-1) – 81,5 den/litër
Naftë M-1 NS – 42.171 denarë/kilogram

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button