Bomba të vogla dhe precize, armët e reja që SHBA mendon t’ia dërgojë Ukrainës

Pentagoni po shqyrton një propozim nga Boeing për furnizimin e Ukrainës me bomba të lira, të vogla precize të montuara në raketa me bollëk të disponueshëm, transmeton Abcnews.

Kjo do të lejojë që Kievi të godasë shumë prapa linjave ruse, ndërsa Perëndimi përpiqet të përmbushë kërkesën për më shumë armë.

Ukraina ka nevojë të dëshpëruar për armë më të sofistikuara ndërsa lufta po zvarritet dhe inventarët ushtarakë të SHBA dhe aleatëve po tkurren.

Sipas burimeve të industrisë, sistemi i propozuar i Boeing, Bombë me Diametër të Vogël të lëshuar nga Toka (GLSDB), është një nga planet për prodhimin e municioneve të reja për Ukrainën dhe aleatët e Evropës Lindore të Amerikës.

GLSDB mund të dorëzohet në pranverën e vitit 2023, sipas një dokumenti të rishikuar nga agjencia e lajmeve Reuters dhe tre persona të njohur me planin. Ai kombinon bombën me diametër të vogël GBU-39 (SDB) me motorin e raketës M26, që të dyja janë të zakonshme në inventarët e SHBA.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button