Nesër do të vendos VMRO-DPMNE në lidhje me ftesën e kryeministrit Kovaçevski për takimin e liderëve

Lideri i VMRO-DPMNE-së, Hristijan Mickoski paralajmëroi se nesër do të bëjë ta ditur qëndrimin nëse do ta pranojë ftesën për të marrë pjesë në takimin e liderëve të thirrur për të hënën nga kryeministri Dimitar Kovaçevski, pas do të konsultohet me partnerët e koalicionit me grupin e deputetëve dhe me Komitetin Ekzekutiv të partisë, raporton MIA.

“Sonte kam një takim me përbërjen e zgjeruar të Komitetit Komunal këtu në Manastir. Nesër kemi një ngjarje, shpresoj që rrugës të kem mundësi të në telefon të konsultohem me partnerët e koalicionit, me grupin e deputetëve, me Komitetin Ekzekutiv dhe tashmë gjatë  ditës së nesërme do të bëjmë të ditur  nëse do të shkojmë dhe nëse jo, pse nuk po shkojnë, deklaroi Mickoski në përgjigjen e pyetjeve të gazetarëve pas inspektimit të aktiviteteve ndërtimore për asfaltimin e rrugës Brusnik në qytetin e Brusnikut në Manastir.

Kryeministri dhe lider i LSDM-së, Dimitar Kovaçevski, ka dërguar ftesë për takim të liderëve me kryetarët e të gjitha partive politike të përfaqësuara në Parlament më 7 nëntor (12:00), i cili duhet të mbahet në Kuvend, me qëllim që të diskutohet për rrugën evropiane. vendi, si dhe vendimet të cilat në të ardhmen duhet të merren me një konsensus të gjerë politik dhe shoqëror.

I pyetur se si partia do ta realizojë qëllimin për zgjedhje të parakohshme, Mickoski thotë se këtë do ta bëjnë “me sigurimin e 61 deputetëve në Kuvend”, për të cilat po punojnë shumë.

Lidhur me atë nëse në qeverinë e ardhshme të mundshme VMRO-DPMNE do të bënte koalicion me BDI-në, ai thotë si partnerë i duan partitë nga blloku opozitar shqiptar.

”Këtë nuk kemi thënë asnjëherë  nëse do të bëjmë koalicion me BDI-në apo me ndonjë parti tjetër politike, mund të mos bëjmë koalicion me BDI-në. Qëllimi dhe ambicia jonë në  pjesën  e bllokut shqiptar është opozita shqiptare, por ka një rregull të Badenterit dhe ne duhet ta respektojmë dhe do të udhëhiqemi nga ai rregull që të mund të zbatojmë reformat. Nëse kemi koalicion me partinë politike BDI, atëherë gjithsesi se ata njerëz që janë inkriminuar dhe për të cilët kemi dyshime të arsyeshme, nuk do të jenë as në kabinetin tim dhe as nuk do të jenë pjesë e institucioneve. Por, do të bëjmë gjithçka që është e mundur që opozita shqiptare ta jetë partner ynë i koalicionit”, tha Mickoski.

Ndryshe, Parlamenti do të duhet mbledhë shumicën e kërkuar prej dy të tretash për të miratuar ndryshimet kushtetuse të kërkuara nga Bullgaria. Kjo nuk dihet se si do të ndodhë, pasi pushteti nuk ka numra, ndaj kjo është edhe arsyeja e ftesës së kryeministrit për takim liderësh.

Nga ana tjetër, nëse hapen këto ndryshime kushtetuese, partitë shqiptare duan që edhe 20% në Kushtetutë të zëvendësohet me “shqiptarë”, duke e paralajmëruar edhe si kushtëzim për mbështetjen e ndryshimeve kushteutese. ASH paralajmëroi se gjatë javës së ardhshme, do të prezantojë pakon e kushteve për mbështetjen e ndryshimeve kushtetuese.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button