Petrovska në konferencën për reformat në sektorin e sigurisë dhe inteligjencës: Kemi ende punë për të bërë

Ministrja e Mbrojtjes Sllavjanka Petrovska sot mori pjesë në konferencën vjetore “Reformat në sektorin e inteligjencës dhe sigurisë në Maqedoninë e Veriut”, e organizuar nga Qendra e Gjenevës për Menaxhimin në Sektorin e Sigurisë. Duke folur mbi këtë temë ajo theksoi seështë një reformë që nuk përfundon kurrë sepse ka të bëjë me raportin në mes të mbrojtjes së të drejtave të njeriut dhe interesave dhe zhvillimit të inteligjencës dhe sektori i sigurisë, transmeton Portalb.mk.

Sipas Petrovskës, procesi i reformimit t ë sistemit të sigurisë dhe inteligjencës është konceptuar si një proces gjithëpërfshirës, ​​duke përfshirë edhe sektorin civil, tha ministrja dhe shtoi se ligjet janë miratuar, por për sukses të plotë procesi duhet të mbyllet, pra Këshilli për Mbikëqyrja Civile duhet të funksionojë dhe të angazhojë ekspertë të cilët do t’u ofrojnë deputetëve njohuri dhe përfshirje të anëtarëve të Komisionit Parlamentar në zbatimin e mbikëqyrjes.

„Në raportin e fundit të publikuar nga Komisioni Evropian, janë të njohura përpjekjet që janë bërë në periudhën e kaluar, dhe këto absolutisht nuk janë përpjekje vetëm të një qeverie apo të disa ministrave, por përpjekje të gjithë shoqërisë”, theksoi Petrovska.

Ministrja iu referua edhe mbikëqyrjes në këtë fushë, veçanërisht në kuadër të shërbimit të sigurisë ushtarake dhe inteligjencës, dhe theksoi se sipas Konceptit MKD 2030 i promovuar në Ministri dhe sipas dokumenteve strategjike të aleancës NATO, komiteti u formua me detyrën për të hapur një diskutim publik rreth asaj se si duhet të rregullohet kjo çështje.

Ministrja tha se është e gatshme të bëjë një hap më tej në lidhje me përzgjedhjen e kreut të këtij shërbimi ushtarak.

Në këtë ngjarje morën pjesë edhe ministri i Punëve të Brendshme, drejtorët e Agjencisë për Siguri Kombëtare, dhe kryetari i Komisionit Mbikëqyrës të Agjencisë së Sigurisë Kombëtare dhe Agjencisë për Inteligjencë. Konferencën e hapën kryetari i Kuvendit dhe ambasadori i BE-së në Maqedoninë e Veriut.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shiko edhe
Close
Back to top button