fbpx

Arsena: Uji për pije në Gjevgjeli nuk është i sigurt, rritet prezenca e Arsenit

Uji në Gjevgjeli nuk është për pije, kanë vërtetuar analizat e Institutit për  shëndet publik, të cilët analiza i kanë kërkuar aktivistët e iniciativës qytetare “Arsena”.

Ata para tre muajve se qytetarët e Gjevgjelisë pinë uji që përmban element  vdekjeprurëse Arsenin dhe analizat e atëhershme tregonin se 14.8 mikro gram Arsen është i pranishëm në një litër uji që është për 48 herë me e madhe se sa e lejuara me rekomandimet e Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Analizat më të reja që janë bërë nga iniciativa qytetare “Arsena” më datë 16 të këtij muaj, tregojnë se përveç asaj që uji nga rrjeti për furnizim i qytetit nuk është i sigurt për pije është rritur prezenca e Arsenit për 1.5 për qind.

Lajme të ngjashme

Back to top button