fbpx

“Financial Time”: BE e gatshme të pranojë Shqipërinë si kandidate

Britanikja ”Financial Times” shkruan sot se Bashkimi Europian është i gatshëm të pranojë Shqipërinë si një vend kandidat për anëtarësim. Sipas gazetës, ka një ndarje të fortë mbi statusin e Shqipërisë, për shkak të frikës ndaj migracionit dhe krimit të organizuar. 
 
”Gjermania, Holanda, Britania dhe Franca kundërshtuan kandidaturën e Shqipërisë vitin e kaluar, ndërkohë që vende të tilla si Italia dhe Greqia kanë argumentuar se integrimi i vendeve të Ballkanit do të ndihmojë për të zvogëluar konfliktet sociale dhe politike në rajon”, shkruan  ”Financial Times”. 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close