fbpx

Ilga-Evropa: Maqedonia nuk i respekton të drejtat e homoseksualëve

Fyerje, sharje, gjuajtje me gurë ndaj aktivistëve për të drejtat e homoseksualëve në Maqedoni. Këto ngjarje e vendosën Maqedoninë në fund të listës e vendeve evropiane ku respektohen të drejtat e homoseksualëve.

Edhe vet partia qeveritare e shfrytëzon orientimin seksual për qëllime politike, thonë aktivistët.
Raporti i organizatës Ilga-Evropa e cila angazhohet për të drejtat e homoseksualëve ka publikuar një listë me 49 vende, sipas respektimit të të drejtave të kësaj bashkësie. Maqedonia gjendet në vendin e 44 së bashku me Rusinë, Azerbajxhanin dhe Armeninë.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button