fbpx

Çdo qytetar në Maqedoni ka hedhur 384 ton mbeturina

Çdo qytetarë në vend gjatë vitit të kaluar ka hedhur 384 kilogram mbeturina. Enti Shtetëror për Statistikë ka publikuar se sasia e përgjithshëm e mbeturinave në vitin 2013 në vend  ka qenë 554 ton dhe shënon vogëlim krahasuar me vitin e kaluar për një për qind.

Më shumë mbeturina janë grumbulluar në rajonin e Shkupit 147, 22o ose 26 për qind nga sasia e përgjithshme e grumbulluar në Maqedoni, pjesa tjetër prej 439.571 ton ose 79 për qind e mbeturinave janë mbledhur nga amvisëritë ndërsa 21 për qind nga persona fizik dhe juridik.

Sasia e mbeturinave të grumbulluar në vitin 2013 në Maqedoni ka arritur 792.75 ton.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close