Ambasada e Suedisë në Shkup edhe këtë vit ka hapur konkurs për pozitën “Ambasadore për një ditë”

A jeni një vajzë mbi 15 vjet dhe e interesuar të bëheni ambasadore e Suedisë për një ditë? A kujdeseni me përgjegjësi të plotë për mjedisin jetësor, barazinë gjinore, demokracinë dhe të drejtat e barabarta? Dëshironi të mësoni më tepër se si do të kishit mundur të bëni një ndryshim? Ambasada e Suedisë në Shkup ka hapur konkursin për pozitën “Ambasadore për një ditë”.

Nga kandidatja pritet që ajo të shoqërojë Ambasadoren gjatë tërë ditës, të marrë pjesë në takime, të bashkëpunojë me stafin e Ambasadës dhe të marrë pjesë në aktivitetet e përgjithshme ditore të Ambasadës. Në fund të ditës, nga ajo pritet të shkruajë një raport të shkurtër për punën që ka kryer.

Puna do të fillojë në orën 08:30 dhe do të përfundojë në orën 16:30.

Të gjithë kandidatet e interesuara duhet të dorëzojnë dokumentet e mëposhtme:

“Një letër e shkurtër motivuese (maksimum 250 fjalë) e cila shpjegon pse jeni të interesuar për këtë pozicion; Një biografi e shkurtër ku tregoni se çfarë bëni, cilat janë interesat tuaja dhe çfarë aktivitetesh keni ndërmarrë për të promovuar ose përmirësuar jetën e bashkësisë apo komunitetit në të cilin jetoni. Ajo mund të jetë një veprim të cilin ju keni filluar ose në të cilin keni marrë pjesë, i cili promovon barazinë midis vajzave dhe djemve, që ofron ndihmë për të moshuarit ose të pambrojturit, ose qe ka te bëjë me kujdesin për mjedisin, etj.; Dy referenca (maksimum 1-2 paragrafë) nga dikush që ju njeh mirë dhe mund t’ju rekomandojë për këtë pozicion. Ky mund të jetë mësuesi ose mësuesi juaj ose kushdo që ju njeh mirë dhe ju ka parë në veprim. Pëlqim me shkrim nga prindërit/kujdestarët tuaj ligjorë (për vajzat e moshës 15-18 vjeçare)”, thuhet në ftesë.

Afati i fundit i paraqitjes është 25 tetori ndërsa aplikimet bëhen nëpërmjet postës elektronike në: ambassaden.skopje@gov.se me titull: Aplikimi për konkursin #GirlsTakeOver 2022 për “Ambasadore për një ditë”.

Kandidatja e suksesshme do të njoftohet deri më datën 31 tetor dhe nga ajo pritet të kryejë detyrat e saja gjatë muajve nëntor ose dhjetor.

#GirlsTakeOver është një iniciativë globale ku vajzat në mbarë botën marrin pozita pushteti me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Vajzave, 11 Tetorit. Në këtë nismë marrin pjesë Ministria e Punëve të Jashtme të Suedisë dhe shumë ambasada Suedeze në mbarë botën.”

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button