fbpx

(FOTO) Tivar: Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan

Bashkësia Islame e Malit të Zi” gjithmonë do të jap maksimumin në respektimin e diversitetit në Tivar (Bar) dhe Mal të Zi.

“Më vjene mirë që këtu gjenden njerëz nga kreu i shtetit malazez dhe turk. Kam thënë se Tivari është i njohur për multietnicitetin e tij. Njëra nga shkaqet ështe edhe ajo që sulltani Selimi ka lënë aty kartën që nuk guxon askush të prek nderin, dinjitetin si dhe objektet religjioze të jomuslimanëve në Tivar”, tha reisi Rifat ef. Fejzic në hapjen solemne të Qendrës Islamike në Tivar (Bar).

Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan
Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan

Qendra Islamike dhe xhamia në pjesën më madhe është financuar nga TIKA. Gjatë programit u promovua edhe gjenerata e tretë e maturantëve të Medresesë Mehmet Fatih nga Podgorica.

Qendra Islamike do të ketë edhe restorant me kuhinjë orientale, apartmane pë mysafir, sallë për kurorëzime, butik si dhe një sallë kryesore për qëllime të ndryshme.

Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan
Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan
Xhamia në Tivar
Xhamia në Tivar
Xhamia në Tivar
Xhamia në Tivar
Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan
Përurohet një ndër xhamitë më të mëdha në Ballkan

Lajme të ngjashme

Back to top button