Luna Parku i Shkupit edhe këtë vit nuk do të funksionojë me 7 rekuizita siç paralajmëroi Arsovska kur u bë kryetare

Luna Parku në Shkup nuk do të funksionojë as këtë vit. Edhe pse kryetarja Danela Arsovska në dhjetor të vitit të kaluar, një muaj pas marrjes së detyrës, kishte paralajmëruar se Luna Parku do të vihet në shfrytëzim këtë vit me ato 7 rekuizita të blera 6 vite më parë në kohën e ish-kryetarit Koce Trajanovski, transmeton Sdk.mk.

“Pas Vitit të Ri do të fillojë rregullimi i Luna Parkut të ri, nuk do të presim edhe 4 vite të tjera. Do të nisë instalimi i rekuizitave që tashmë janë prokuruar dhe përshtaten në dokumentacionin e ri të projektit, në mënyrë që parku të jetë funksional. Gjithashtu, do të sigurohen edhe 20 rekuizita të reja siç është paraparë me projektin”, tha kryetarja Arsovska dhjetorin e kaluar.

Mirëpo, ky njoftim jo vetëm që nuk u zbatua, por asgjë nuk po bëhet në terren dhe as nuk ka filluar rregullimi i territorit. Hapësira është e rrethuar, e lënë pas dore dhe e mbingarkuar.

Arsovska tani thotë se projekti është në fazën përfundimtare dhe së shpejti do të fillojë rregullimi i katit përdhe.

“Kam thënë që asnjë projekt që është nisur nuk do të ndalet. Ky është një projekt që kryetari i mëparshëm Petre Shilegov e filloi dhe e solli në një fazë, tani e kemi sjellë në fazën finale. Do të fillojmë me rregullimin e katit përdhes dhe montimin e disa rekuizitave, e më pas do të vazhdojmë me pjesën tjetër të përmbajtjes për t’iu ofruar më të rinjve një vend për t’u argëtuar”, thotë Arsovska.

Shkupi ka 7 vite që nuk ka park argëtimi. Ish-kryetari i komunës Petre Shilegov e ndërpreu projektin e nisur nga paraardhësi i tij Koce Trajanovski me arsyetimin se nuk ishte i mirë dhe se në vend të parkut argëtues në Shkup do të ndërtohej një park argëtimi në një hapësirë ​​më të madhe dhe me shumë rekuizita për të gjitha moshat.

Më pas është bërë një studim nga studioja arkitekturore italiane “Basa”, e cila është prezantuar në vitin 2019 dhe është dorëzuar në Qytetin e Shkupit. Projekti duhet të përfshijë shtatë rekuizitat e blera gjatë kohës së Trajanovskit, por gjithashtu të ofrojë lokacione për vendosjen e 20 të rejave.

Sipas projektit, parku argëtues duhet të jetë i përmasave që t’i shërbejë rreth 3,000 vizitorë në ditë. Hapësira duhet të ofrojë gjithashtu objekte shtesë si një vend për ushqim, një shatërvan, një zyre për bileta, një dyqan suveniresh dhe tualete.

Parku i ri i argëtimit, sipas parashikimeve të qytetit, do të kushtojë rreth 12 milionë euro.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button