fbpx

Përfundoi edicioni i 16 i Skupi Festival, juria ndau tre çmime

Mbrëmë përfundoi edicioni i 16-të i Skupi Festival. Në juri ishin Milena Selimi nga Shqipëria, Senem Cehver nga Turqia dhe Tea Begovska nga Maqedonia. Gjatë gjashtë netëve ata panë gjashtë mënyra të ndryshme të shprehjes artistike, shkruan Portalb.mk.

Juria kërkoi të shikonte si element kryesorë  lojën kolektive përqëndrimin dhe qëndrimin duke përcjell emocione deri në fund të shfaqjes dhe ata si përfundim vlersuan këto çmime:

Luran Ahmeti -Për mjeshtri aktoriale kolektive ansamblit nga teatri rajonal Novi Pazarit në kooproduksion me Puls Teatër Beograd, Serbi.

Për kreaativitetin aktorial në krijim e disa personasheve mbenda shfaqjes për aktorin Vasil Duevn nga  Laboratori teatror Sfumato Sofje Bullgari.

Shfaqja më e mirë e Festivalit  – ”Andorra” nga autori Maks Frish dhe regji të Kushtrim Bekteshit nga  Teatri Bekim Femiu Prizren Kosovë.

Edicioni i 16 i Skupi Fetival solli këto shfaqje ”Martesa”  nga teatri Aleksadër Moisiu të Durrësit, nga  teatri  Kabina nga  Zagrebi Teslla- Përshtatja e Engjullit,  Teatri regjional Novi Pazar dhe Teatri Puls-  Beograd me shfaqjen Orteku, Laboratorin teatror “ Sfumato  nga Sofja me shfaqjen  “Personazhët e Vetmuar “,  Teatri  “Magnolia” nga Torino e Italisë me shfaqjen “Përrallë “,   Teatrin “Bekim Fehmiu” – Prizren  me shfaqjen  “Andorra”.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button