Ministria e Mbrojtjes shpalli konkurs për punësimin e 200 ushtarëve profesionistë

 Ministria e Mbrojtjes publikoi shpalljen publike për pranimin e 200 ushtarëve profesionistë për shërbim në Armatën e Republikës së Maqedonisë së Veriut. Afati për regjistrimin e kandidatëve është 15 ditë, duke përfshirë edhe ditën e shpalljes, transmeton Portalb.mk.

“Sipas ndryshimeve të reja ligjore për shërbimin në ushtri, ushtarët e ardhshëm profesionistë nga momenti i nënshkrimit të kontratës do të marrin pagë fillestare mbi 25.000,00 denarë me mbi 9.000,00 denarë shtesë – mjete për sigurim banesor nga 01.01.2023″, deklaruan nga Ministria e Mbrojtjes.

Kushtet për regjistrimin e personave në shpalljen publike janë që:

  • të jenë shtetas të Republikës së Maqedonisë së Veriut;
  • të jetë në moshë madhore;
  • të ketë përfunduar së paku arsimin e mesëm;
  • të mos jenë më të vjetër se 25 vjeç në ditën e përfundimit të shpalljes për pranim dhe të jenë të shëndetshëm dhe të aftë fizikisht.

Kandidatët për ushtarë profesionistë aplikacionin e tyre mund ta dorëzojnë në mënyrë elektronike së bashku me dokumentet e nevojshme në adresën elektronike: javenoglaspfv@morm.gov.mk dhe në Departamentet e Mbrojtjes në ose afër vendbanimit, së bashku me dokumentet e nevojshme.

Siç informojnë nga Ministria e Mbrojtjes, në procedurën e përzgjedhjes, kandidatët për ushtarë profesionistë do t’i nënshtrohen testeve të aftësisë fizike dhe ekzaminimeve shëndetësore të kryera nga komisionet e posaçme.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button