Vendimet e Qeverisë së Maqedonisë së Veriut në seancën e 82-të

Qeveria e Maqedonisë së Veriut sot në seancën e 82-të vendosi që të dërgojë deri në Kuvendin e Maqedonisë së Veriut propozimin për të vazhduar gjendjen e krizës për energjinë deri më 30 prill të vitit të ardhshëm, transmeton Portalb.mk.

Në këtë seancë u vendos për masa të reja për mbështetjen financiare të bujqve, saktësisht për shitjen e lakrës, grurit, elbit dhe kumbullave. U miratua edhe propozimi i Ministrisë së Bujqësisë për furnizimin me ujë në komunën e Shtipit, Karbincit, Sveti Nikollës dhe Lozovës përmes projektit “Zletovica”.

U shqyrtua dhe miratua Memorandumi për bashkëpunim ndërmjet DAI Global, LLC dhe Qeverisë së Maqedonisë së Veriut, përmes së cilës planifikohet mbështetje teknike për Ministrinë për Shoqëri Informatike dhe Administratë për rritjen e sigurisë kibernetike.

Qeveria në këtë seancë shqyrtoi informacionin për furnizimin shumëvjeçar në rekonstruktimin e stacionit për filtrimin e ujit të pijshëm në Berovë, përmes së cilës furnizohen 10 mijë banorë.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button