fbpx

Akademikët e Maqedonisë dhe Bullgarisë janë të gatshëm ta festojnë bashkarisht Kryengritjen e Ilindenit

Në akademinë e shkencave dhe arteve të Maqedonisë sot dhe nesër mbahen ‘Ditët e Akademisë Bullgare’ në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Maqedonisë.

Të dy akademitë u pajtuan se vetëm nëpërmjet bashkëpunimit dhe bisedimeve të hapura mund të ndërtohet rruga e mirëbesimit.

Akademikët Vllado Kambovski dhe Stefan Vodeniçarov thonë se janë të gatshëm bashkarisht të festojnë edhe Kryengritjen e Ilindenit.

Ata thonë se historia Maqedonase dhe Bullgare duhet të konfrontohen me tolerancë shkencore për disa çështje.

Lajme të ngjashme

Back to top button