RMV-ja është në mesin e artë sipas numrit të të burgosurve në 100.000 banorë, në Evropë udhëheq Bjellorusia

Bllejorusia është vendi në Evropë në të cilin ka më shumë të burgosur në 100.000 banorë (345), ndërsa më pak të burgosur ka San Marino (6). Maqedonia e Veriut është në mesin e artë me 105 të burgosur në 100.000 banorë. Në botë në këtë rang listë udhëheq SHBA-ja (639), shkruan mkd.mk, njofton Portalb.

Ky hulumtim është realizuar nga Instituti për hulumtim të politikave për krimin dhe gjyqësinë në maj të vitit të kaluar.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë shkallë më të lartë të të burgosurve, 639 të burgosur në 100.000 banorë. El Salvador, Turkmenistani dhe Tajlanda janë në kreun e kësaj tabele. Në Rusi kjo shifër është 329.

NëSHBA në vitin 2020 kishte 2,12 milionë persona në burg. Në Kinë, përqindja e popullsisë nëpër burgje ishte 1,71 milionë njerëz.

Pjesa më e madhe e të burgosurve amerikanë në institucionet ndëshkuese federale atë vit ishin me prejardhje afro-amerikane.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button