fbpx

RMV, ndihma në para për kovid-19 përfundoi, do të fillojë për energjinë në amvisëri

Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, duke përshtatur rregulloret në fushën e mbrojtjes sociale, mundësoi qasje më të lehtë në realizimin e të drejtës për ndihmë minimale të garantuar dhe realizimin e një kompensimi në para në dorë për të mbuluar një pjesë të kostove të konsumit të energjisë në amvisëri edhe për muajt prill deri në shtator në rrethana të jashtëzakonshme, pra për kohëzgjatjen e pandemisë COVID-19, transmeton Portalb.mk.

“Ministria e Punës dhe Politikës Sociale, duke konsideruar se rrethanat e jashtëzakonshme me pandeminë COVID-19 kanë përfunduar, njofton qytetarët se qasja e lehtësuar në të drejtën e asistencës minimale të garantuar pushon së vlefshmi dhe përfituesit e ndihmës minimale të garantuar do të marrin një kompensim monetar për të mbuluar një pjesë të shpenzimeve të konsumit të energjisë në amvisëri për muajt tetor deri në mars, në përputhje me Ligjin për Mbrojtjen Sociale, të konsideruar nga 30.06.2022”, njoftuan nga MPPS.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button