fbpx

Tekstet e Beyonces, zyrtarisht lëndë mësimore në SHBA

Universiteti Rutgers në SHBA ka nisur një lëndë mësimore “Perspektiva Feministe: Politizimi i Beyonces” që shfrytëzon momentet e saja kryesore të karrierës së saj për të “eksploruar racën, gjininë dhe politikën seksuale amerikane”.

“Dua që studentët e mi të bëhen më të vetëdijshëm mbi pop-kulturën dhe për atë se çfarë konsumojnë çdo ditë”, ka thënë ligjëruesi i kësaj lënde, studenti PhD, Kevin Allred, mësimdhënës në Departamentin e Gruas dhe Studimeve Gjinore në shkollë (e gjithashtu edhe fans i madh i Beyonces).

“Shpresoj që njerëzit të nisin të vlerësojnë atë që po e bën Beyonce për sa i përket feminizmit dhe atë çfarë ajo përfaqëson për racën dhe gjininë”.

Studentët do të lexojnë literaturë nga feministe të famshme me ngjyrë, përfshi Octavia Butler dhe libra të ngjashëm.

Lajme të ngjashme

Back to top button