fbpx

ISight: Spiunët iranianë kanë krijuar faqe të rrejshme në Internet

Një firmë e inteligjencës në Internet thotë se hakerët iranianë kanë krijuar faqe të rrejshme në Internet dhe adresa të rrejshme në rrjetet sociale, për të spiunuar kundër zyrtarëve më të lartë të Shteteve të Bashkuara dhe Izraelit.

Firma ISight Partners, që e ka zbuluar operacionin trevjeçar iranian, tha se caqe të tij ishin një admiral i Marinës amerikane, një ligjvënës dhe personeli në Afganistan, Britani, Irak, Arabi Saudite dhe Siri.

Tiffany Jones, zëvendëspresidente e kësaj firme private në Shtetet e Bashkuara, e cilaa përpiqet të zbuloj kërcënime në Internet, i tha agjencisë Reuters se nëse ky program është zhvilluar për një kohë të gjatë, atëherë “qartas, ata kanë pasur sukses”.

Kompania tha se e ka alarmuar agjencinë FBI, e cila ka refuzuar të bëjë komente.

Lajme të ngjashme

Back to top button