fbpx

Sisi e shpallë fitoren në Egjipt

Ish-shefi i ushtrisë së Egjiptit Abdel Fattah al-Sisi, e ka shpallur fitoren e tij në balotazhin e organizuar për zgjedhjet presidenciale të mbajtura në Egjipt.

Deri tani janë numëruar shumica e votave ndërsa al-Sisi pretendon se e ka fituar shumicën dërmuese të tyre dhe atë 93 për qind.

Sipas rezultateve preliminare, al-Sisi ka fituar rreth 23 milion të votave krahas kandidatit tjetër Hamdeen Sabahi që i ka fituar rreth 735 mijë sosh.

Pjesëmarrja në zgjedhje ishte 46 për qind nga 54 milion votues me të drejtë vote.

Votimet për zgjedhjen e presidentit të Egjiptit pas tri ditësh, kanë përfunduar mbrëmjen e 28 majit.

Sisi është ushtaraku që e ka udhëhequr grusht shtetin për rrëzimin e Muhamed Morsit.

Vëllezëria myslimane e Morsit, ka bërë thirrje që të bojkotohen zgjedhjet. (rel)

Lajme të ngjashme

Back to top button