fbpx

Mozaiku madhështor prej kapakëve, ndihmoi fëmijët me nevoja të posaçme

Macedonia Cap Project realizoi eventin madhështor, krijimin e një mozaiku me 50.000 kapakë të plastikës në 50 metra katrorë. Ky aktivitet arriti të tuboi rreth vetës një numër të madh vullnetarësh që ndihmuan në realizimin e tij. Aktivitetin e vizituan një numër i madh i personaliteteve të ndryshme, si Kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi, përfaqësues nga Universiteti Shtetëror i Tetovës, mbi 400 nxënës të shkollave fillore, fëmijë me nevoja te posaçme, përfaqësues të mediave e shumë qytetarë të tjerë.

Aktivitetin e ndihmuan kompani te ndryshme si Albafone, Galeria e artit ART Decor, që ishin realizues të projekt idesë së mozaikut, si dhe shumë aktiviste te tjerë.

Ndryshe Macedonia Cap është projekt që grumbullon kapakë të plastikës dhe nga riciklimi i tyre dhuron karroca për personat me nevoja të veçanta që nuk kanë mundësi financiare të blejnë këto karroca. Aktiviteti kishte për qëllim sensibilizimin e qytetareve që të mbrojnë ambientin dhe të mos hedhin kapakë pasi nga 250 kg kapakë ky projekt e siguron një karrocë për personat në nevojë. Të gjithë kapakët e mbledhur qytetaret mund ti dorëzojnë në pikat e grumbullimit si dhe në Shtator në te gjitha sheshet qyteteve në Maqedoni do te bëhet grumbullimi i  kapakëve.

Mozaiku madhështor prej kapakëve
Mozaiku madhështor prej kapakëve
Mozaiku madhështor prej kapakëve
Mozaiku madhështor prej kapakëve
Mozaiku madhështor prej kapakëve
Mozaiku madhështor prej kapakëve

Lajme të ngjashme

Back to top button