fbpx

Autoritetet apelojnë të mos përhapet frikë nga tymi vullkanik në Kosel të Ohrit

Tymi vullkanik që është hetuar mbrëmë në afërsi të fshatit Kosel të Ohrit, është një paraqitje natyrore e një vullkani që ka pushuar aktivitetin e tij para 15 milion viteve.

Nga Shërbimi i Zjarrfikësve në Ohër komentojnë se vend për panik nuk ka dhe se dukuritë e fundit janë si reagim ndaj ndryshimeve klimatike. Në hapësirën ku ndodhet vullkani janë vërejtur disa vrima në formë të kraterit dhe prej andej vie aromë e vezëve të prishura.

Ekspertët thonë se nga vrimat lirohen gazra të dioksid -karbonit dhe sulfurit hidrik dhe këto janë shenja të shuarjes së aktivitetit të dikurshëm vullkanik. Për shkak të këtyre dukurive specifike, në vitet e 70-ta Komuna e Ohrit, kësaj zonë i ka dhënë statusin e rezervatit të rrallë natyror.

Lajme të ngjashme

Back to top button