fbpx

RMV, bujqit kanë edhe dy ditë kohë për parashtrimin e aplikimeve për marrjen me qira të tokës bujqësore

Më 30 qershor, përkatësisht për dy ditë, përfundon afati n mund të aplikojnë në katër shpalljet publike për dhënie me qira të tokës bujqësore deri në tre hektarë të destinuara për rritjen e plantacioneve afatgjatë, rikujton Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Ekonomisë së Ujrave (MBPU), transmeton Portalb.mk

“Përmes këtyre katër shpalljeve publike janë vënë në dispozicion gjithsej 4.294 hektarë tokë bujqësore shtetërore bujqësore deri në tre hektarë, të shpërndara në 31 regjione në mbarë vendin, si në vijim: Gostivar, Dibër, Kërçovë, Kumanovë, Resnjë, Tetovë, Gazi. Babë, Shën Nikollë, Strugë, Ohër, Karposh, Kisella Voda, Çair, Demir Hisar, Valandovë, Koçan, Kriva Pallankë, Krushevë, Strumicë, Prilep, Probishtip, Radovish, Berovë, Manastir, Makedonski Brod, Vinicë, Gjevgjeli, Kadarë, Dellçevë, Veles dhe Shtip”, thuhet në njoftimin e MBPEU.

Siç theksojnë nga Ministria, qëllimi i tokës bujqësore me qira është ngritja e plantacioneve dhe serave afatgjatë deri në 30 vjet, rritja e plantacioneve afatgjatë të lajthive deri në 70 vjet, ndërtimi i ullishteve deri në 50 vjet, ngritja e familjeve të bletëve deri në 15 vjet, livadheve deri në 15 vjet, etj.

“Qëllimi i Ministrisë është që me thirrje të tilla publike t’u vërë në dispozicion të fermerëve çdo pëllëmbë tokë të punueshme bujqësore, gjegjësisht të ofrojë kushte dhe motivim më të madh për prodhimin e ushqimit vendor për të gjithë qytetarët”, shtojnë nga Ministria.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button