Në Maqedoninë e Veriut brenda muajit janë ngritur çmimet e konsumit për 2 përqind

Në muajin maj në Maqedoninë e Veriut është regjistruar rritje e çmimeve, krahasuar me muajin prill, ashtu që te vaji rritja ka shkuar deri 6.7 përqind. Çmimet te konsumi në krahasim me majin e kaluar është rritur për 11.9 përqind, ndërsa te ato me pakicë për 12.1 përqind, transmeton Portalb.mk.

“Rritja e çmimeve të konsumit në maj të vitit 2022, krahasuar me muajin paraprak, është 2 përqind, ndërsa rritja e çmimeve me pakicë është 1.5 përqind”, raporton Enti Shtetëror i Statistikave.

Përveç vajit, rritje të theksuar kemi edhe te sheqeri 6.2 përqind, qumështi 5.4 përqind, buka 3.7 përqind, etj.

“Në maj, gjithashtu rritje e indekseve të kostos së jetesës është vërejtur edhe te produktet e tjera mjekësore me 19,0%, shërbimet e akomodimit me 7,5%, karburantet dhe lubrifikantët për automjetet me 7,4%, bizhuteritë, orët dhe orët e dorës me 7,0%, karburantet e lëngëta për amvisëri me 5,8%, shërbimet shtëpiake dhe për amvisëri me 5,7%, etj.”, raportojnë nga Enti.

Për 10 përqind ulje është regjistruar te transporti ajrori, ndërsa te kopshtaria për 2.4 përqind, ndërsa në pajisjet elektrike për hihjirnë personale 1.2 përqind.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button