fbpx

Kryeministri Kovaçevski premtoi lehtësime për qytetarët për shitjen e energjisë elektrike të prodhuar nga panelet solare

Qytetarët e Maqedonisë së Veriut do ta kenë më të lehtë përdorimin e paneleve solare nëpër shtëpitë e tyre, vlerësoi kryeministri Dimitar Kovaçevski, duke paralajmëruar lehtësime ligjore për zgjidhjen e këtij problemi, transmeton Portalb.mk.

“Fillimisht duhet të lehtësohen procedurat e ndërtimore për përpunimin e centralit dhe zgjidhja ligjore do të jetë para deputetëve në tremujorshin e radhës”, deklaroi Kovaçevski për vendosjen e paneleve në kulmet e shtëpive

Ai sqaroi që po punohet që energjia elektrike e prodhuar nëpër shtëpi të blihet edhe nga distributorët e energjisë elektrike, për çka është angazhuar Ministria e Ekonomisë dhe Ministria për Financa.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button