fbpx

Tregime Pjeshkash: Gjashtë paneliste sot do të flasin rreth temës “Vendi im”

Sot në fillim në ora 20:00 në Teatrin e Shqiptar në Shkup do të mbahet edicioni i shtatë i Tregime Pjeshkash me temën “Vendi im”. Kjo ngjarje mundohet të krijojë hapësirë të lirë dhe të sigurt ku gratë dhe vajzat do të kenë mundësi të tregojnë përvojat e tyre. Gjithashtu nëpërmjet “Tregime Pjeshkash”, gratë nxiten për të krijuar opinionit publik, shkruan Portalb.mk.

Asnjë edicion më herët organizatorët nuk i kanë publikuar emrat e zonjave që do të jenë në panel. Këtë vit ata vendosën që t’i publikojnë por, gjithmonë duke u munduar të ruajnë një lloj misteri për to që publiku të integrohet për ta ndjekur ngjarjen në teatër. Nëpër rrjete sociale organizatorët na bën të ditur që panelistët e  kësaj mbrëmje do të jenë: Olsa Poshka, Agona Çupi, Jordana Shemko-Georgievska, Vjollcë Berisha, Besa Tateshi dhe Ina Grazhdani.  

“Vërejmë se në shumë emisione që transmetohen prime time dhe shtjellojnë tema të rëndësishme për vendin dhe shoqërinë ne hasim të ftuar burra, numri i grave të ftuara është diku rreth 20%. Ne si iniciativë besojmë fortë se përvojat e grave vlejnë dhe ato duhet të tregohen dhe kështu kemi vendosur që tema e këtij edicioni të jetë Vendi im. Gjithashtu në shoqëritë patriarkale si kjo e jona shumë shpesh flitet për vendin e gruas, për rolin e saj dhe për pritshmëritë e shoqërisë ose familjes ndaj grave e vajzave. Ne kemi kërkuar që zonjat e panelit këtë vit të flasin pikërisht për këtë pjesë, të ndajnë me ne tregime që lidhen pikërisht me këto pjesë, si dhe për momentin kur ato e kanë kuptuar cili është vendi që dëshirojnë ta kenë në shoqëri.” tha për Portalb Guxim Nuhiu, themeluesi dhe organizatori i Tregime Pjeshkash.

Kujtojmë që Tregime Pjeshkash nuk incizohet sepse ideja është të krijohet një hapësirë sa më e lirshme për panelistet që të mund të ndjehen të lira për të ndarë përvojën e tyre.

Ndërsa sa i përket aktiviteteve të radhës Guximi theksoi që ata janë duke punuar shumë në realizimin e shtatë episodeve vodcast ku do të flasin me gra të profesioneve të ndryshme për përfaqësimin e grave në sferën publike. Këto aktivitete janë pjesë e fushatës “Barazi Gjinore Tani!” si pjesë e projektit Young Cities që mbështetet nga Democracy Lab dhe ISD.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button